Jönköping – Arkiv Jönköpings län

Unnergången – Podcast om Jönköping

Unnergången är en podcast om Jönköping och dess historia. Den är inte affilierad med Arkiv Jönköpings län, men Arkiv Jönköpings läns tidigare arkivchef Lars Östvall är en av deltagarna. Det samtalas om Jönköping från förr i världen och besvaras lyssnarfrågor. Det får ni inte missa!

Besök också gärna Unnergångens facebooksida för mer intressant och relaterat.


Fotografier och historia

Besök vårt topografiska fotoarkiv över Jönköping!

Föreningar i Jönköping 1914

En ögonblicksbild ur föreningslivet i Jönköping från över 100 år sedan. Känner du igen några föreningar som är aktiva än idag?

Artiklar av Lennart Lindberg

Flera artiklar och en hel julkalender av Lennart Lindberg finner du här! Många vackra Jönköpingsbilder inkluderas!


Bilar parkerade bakom rådhuset.
Jönköping, februari 1967. Vy över den tomt där det nedbrunna Hugo Elmbladhs bosättningsmagasin en gång låg. Magasinet brann 1965. På bilden syns även baksidan av rådhuset. Från Smålands Folkblads fotosamling.
Modell av Domus-huset med omgivande byggnader
Modell över Domus-huset, 1966.

Senaste från Jönköpings kommun

 • Huskvarna Socialdemokratiska Förening 120 år!

  I år är det 120 år sedan Huskvarna Socialdemokratiska Förening bildades! Ursprungligen hette föreningen Huskvarna Arbetarekommun, men detta ändrades den 1 april 1975 till dagens namn.

  Bildspel med 45 st bilder från Huskvarna Socialdemokratiska Förening.

  I det här bildspelet syns ett litet urval av de många händelser, handlingar, och personer som återfinns genom föreningens långa historia.

 • Vår Hembygd – Huskvarna Hembygdsförenings årsbok 2023

  Nu är det dags att glädjas åt Huskvarnas Hembygdsförenings årsbok för 2023! I denna den 76:e årgången träffar vi på ett stort antal artiklar och bilder från och omkring Huskvarna. För den som har ett intresse av Huskvarnabygden förblir årsboken en obligatorisk läsning.

  Det finns återblickar över Huskvarna under 2023 och flera olika jubileum. Visste ni att Ådalsvägen är 100 år i år, eller det också var 100 år sedan den omtalade läkaren Herman Hjorton dog? Huskvarna fotoklubb firar 80 år och Husqvarna museum fyller 30! Läs också om Gunilla Wallin, den Huskvarnafödda operasångerskan, om Kroatorpet och Kruthuset som en pulserande mötesplats för kultur och historia, och om liv och händelser i Huskvarna år 1923, samt mycket mer!

  Utöver artiklarna finns också tips om ny lokalhistorisk litteratur, nya medlemmar, samt årsberättelse och ekonomisk redogörelse för hembygdsföreningen för 2023.

  Stort tack till Huskvarna Hembygdsförening för den fina boken! Den vilar härefter tryggt i vårt referensbibliotek.

  Årsbokens gröna framsida med en bild av Husqvarna museum.
Back to top