Kontakt – Arkiv Jönköpings län

OBS! Jönköpings läns folkrörelsearkiv har bytt namn till Arkiv Jönköpings län.
Vi jobbar fortfarande för att bevara länets föreningshistoria, men också för att bli en stödjande funktion åt alla arkiv i länet och för att bevara vårt läns företagshistoria.

Den här sidan är ännu under uppbyggnad. Om informationen du söker inte finns här får du gärna titta på vår tidigare hemsida: Jönköpings läns Folkrörelsearkiv.

Besöksadress: Dag Hammarskjölds plats 1, Jönköping 

Leveransadress: Slottsgatan 6-8, 553 22 Jönköping 

Postadress: Box 1029, 551 11 Jönköping

E-post: info@jlfa.se
– eller skriv till oss via kontaktformuläret på startsidan

Öppettider

Tisdag-fredag
Kl. 10-16.00

Juli månad har arkivet semesterstängt

Norrahammars folkrörelsearkiv har andra öppettider, som du hittar här

Vägbeskrivning

Arkivhusets forskarsal når man i vanliga fall via Stadsbiblioteket, med entré från Dag Hammarskjölds plats 1.

För besökare till Arkivhuset finns goda parkeringsmöjligheter i parkeringshuset, vägg i vägg med arkivet. Det finns även gott om parkeringsplatser på Östra torget.
I forskarsalen, som är gemensam med Stadsarkivet, Länsmuseet och Stadsbiblioteket, finns tillgång till hörslinga vid särskilda arrangemang. Där finns också hjärtstartare och personal som är utbildad på denna.

För föreningar som lämnar arkivmaterial finns även möjlighet att använda sig av arkivets ingång på andra våningen från P-huset. Observera att denna ingång finns i anslutning till en trappa. Detta är inte den ordinarie besöksingången utan gäller främst arkivleveranser. Har man inte så mycket material går det även bra att gå via huvudentrén till Stadsbiblioteket på Dag Hammarskjölds plats 1 och vidare in i Arkivhuset till receptionen i Arkiv- och släktforskarsalen.

Bild av karta över ABM-husen.
Bild av ingång via parkeringshuset
Back to top