Kontakt – Arkiv Jönköpings län

Besöksadress: Dag Hammarskjölds plats 1, Jönköping 

Leveransadress: Slottsgatan 6-8, 553 22 Jönköping 

Postadress: Box 1029, 551 11 Jönköping

Telefon: 0708-38 31 85

E-post: info@lansarkivet.se
– eller skriv till oss via kontaktformuläret på startsidan

Öppettider

Tisdag-fredag
Kl. 10-16.00

Juli månad har arkivet semesterstängt

Norrahammars folkrörelsearkiv har andra öppettider, som du hittar här

Vägbeskrivning

Arkivhusets forskarsal når man i vanliga fall via Stadsbiblioteket, med entré från Dag Hammarskjölds plats 1. Gå rakt igenom biblioteket så finns Arkivhuset på andra sidan.

För besökare till Arkivhuset finns goda parkeringsmöjligheter i parkeringshuset, vägg i vägg med arkivet. Det finns även gott om parkeringsplatser på Östra torget.
I forskarsalen, som är gemensam med Stadsarkivet, Länsmuseet och Stadsbiblioteket, finns tillgång till hörslinga vid särskilda arrangemang. Där finns också hjärtstartare och personal som är utbildad på denna.

För föreningar som lämnar arkivmaterial finns även möjlighet att använda sig av arkivets ingång på andra våningen från P-huset. Observera att denna ingång finns i anslutning till en trappa. Detta är inte den ordinarie besöksingången utan gäller främst arkivleveranser. Har man inte så mycket material går det även bra att gå via huvudentrén till Stadsbiblioteket på Dag Hammarskjölds plats 1 och vidare in i Arkivhuset till receptionen i Arkiv- och släktforskarsalen.

Bild av karta över ABM-husen.
Bild av ingång via parkeringshuset
Back to top