Flöde – Arkiv Jönköpings län

Nu går det att söka i våra register och bläddra i förteckningarna via vår hemsida! Arkivsök återfinns längst till höger i hemsidans huvudmeny.

Det går att söka bland handlingar (arkivbildare), bilder (foton m.m.), och föremål.

Arkiv Jönköpings län önskar er alla en glad påsk!

I arkiven återfinns en samling vykort från 1900-talets början, varav flera är påskkort. Bland annat rör det sig om fantastiskt vackra bilder i relief som till olika grad är förgyllda. Guldet översätts sorgligt nog inte speciellt väl till digitalt format, men här nedan ser ni några …

I år är det 120 år sedan Huskvarna Socialdemokratiska Förening bildades! Ursprungligen hette föreningen Huskvarna Arbetarekommun, men detta ändrades den 1 april 1975 till dagens namn.

I det här bildspelet syns ett litet urval av de många händelser, handlingar, och personer som återfinns genom föreningens långa historia.

Nu är det dags att glädjas åt Huskvarnas Hembygdsförenings årsbok för 2023! I denna den 76:e årgången träffar vi på ett stort antal artiklar och bilder från och omkring Huskvarna. För den som har ett intresse av Huskvarnabygden förblir årsboken en obligatorisk läsning.

Det finns återblickar över Huskvarna under 2023 och flera olika jubileum. Visste …

Back to top