Arkivchef sökes – Arkiv Jönköpings län

Platsannons: chef för Arkiv Jönköpings län

Arkiv Jönköpings län (AJL) är sedan årsskiftet 2023 en ideell förening vars främsta uppgift är att bevara länets förenings- och företagshistoria, men även övriga enskilda arkivbildare. 150 distrikts-organisationer är medlemsanslutna till AJL. Deras handlingar utgör en majoritet av de runt 5500 olika arkiven som finns på AJL.

Genom att främja och vara rådgivande tar AJL också tillvara på medlemmarnas, kommunernas och regionens intressen i arkivfrågor.

Arbetsplatsen är belägen i Arkivhuset i Jönköping som är en del av Jönköpings ABM-hus. Här finns även Jönköpings Stadsarkiv, Jönköpings Stadsbibliotek och Jönköpings läns museum.

Arkivets personal utgörs av 6 personer, motsvarande 5 heltidstjänster.

Vi söker nu en driven chef som kommer att ha en central roll inom en organisation som har ett stort ansvar för att bevara delar av vårt gemensamma kulturarv. Är Du intresserad av att leda en liten arbetsgrupp inom ett stort område, tycker om ordning och reda och är engagerad i kulturarvsfrågor?

Kvalifikationer

Som chef för Arkiv Jönköpings län kommer du ha en nyckelroll i att utveckla arkivets funktion och ändamål och se till att det dagliga arbetet fungerar. Vi tror att du är en ansvarsfull person som är duktig på att planera, organisera och strukturera.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att inkludera:

  • Ledning och styrning.
  • Utveckling och genomförande av arkivstrategier och policyer.
  • Samverkan med olika aktörer inom Region Jönköpings län, länets kommuner, civilsamhället och nätverk på nationell nivå.
  • Övergripande ansvar för administration av ekonomi, års- och styrelsemöten, medlemskontakter mm.

Vi söker dig som har:

  • Högskole- eller universitetsutbildning inom arkivvetenskap, historia eller likvärdig utbildning; gärna i kombination med administrativ erfarenhet.
  • Erfarenhet av chefskap.
  • God kommunikations- och samarbetsförmåga.
  •  Erfarenhet av att jobba i system kopplade till arkivhantering.
  • Lätt för att utrycka dig i tal och skrift.

Ansökan

Skicka din ansökan, inklusive CV och personligt brev till anders.l.j.gustafsson@eksjo.se.

Sista dag för ansökan är 15 januari 2024.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, tveka inte att kontakta tf arkivchef Richard Fransson (richard.fransson@jlfa.se) eller AJLs ordförande Anders Gustafsson (anders.l.j.gustafsson@eksjo.se)

Varmt välkommen med din ansökan!

Back to top