Månadens dokument november 2023: ABBA, Agnetha och Louise – Arkiv Jönköpings län

OBS! Jönköpings läns folkrörelsearkiv har bytt namn till Arkiv Jönköpings län.
Vi jobbar fortfarande för att bevara länets föreningshistoria, men också för att bli en stödjande funktion åt alla arkiv i länet och för att bevara vårt läns företagshistoria.

Den här sidan är ännu under uppbyggnad. Om informationen du söker inte finns här får du gärna titta på vår tidigare hemsida: Jönköpings läns Folkrörelsearkiv.

I femtio år samlade Louise Lindström på allt som hade med hennes favoritband ABBA att göra. Efter att bandet vunnit Eurovision Song Contest i England 1974 började Louise, som då var 9 år, att köpa skivor, samla bilder, klippa artiklar ur tidningar osv, och hon gick också med i ABBAs fanclub. Hon fick ABBA-material av sina vänner och annat bytte hon till sig av andra samlare, och en del har hon sedan köpt i vuxen ålder. Louise slutade inte att samla förrän 2023, då hon efter noggrant övervägande skänkte hela sin samling till Jönköpings läns folkrörelsearkiv (Arkiv Jönköpings län). Det känns bra att samlingen hamnar i Jönköping, där Agnetha Fältskog växte upp, säger Louise. Arkivet säger tack till Louise för att vi fått hennes fina samling!

Kvinna i rosa sitter bland ett stort antal blandade föremål och ler.
Louise Lindström, omgiven av sin ABBA-samling. Foto: Lars Östvall, Arkiv Jönköpings län.
Back to top