Månadens dokument november 2019 – Nässjö Korpens motionsidrottsförbund – Arkiv Jönköpings län

En gråhårig man i blå skjorta sitter på en trampmoped som byggts på med delar för att likna ett flygplan. Till höger en kvinna i rosa klänning. I bakgrundens en röd trälänga som förefaller vara ett café.
En bild som vi tyvärr inte har någon information om annat än att den tillhör Nässjö Korpens Motionsidrotssförbund. Med tanke på texten ”Battle of Hätte” på mopedens/flygmaskinens ”propeller” kan man tänka sig att det finns en minst sagt intressant historia bakom.

Månadens dokument är ett foto ur arkivet tillhörande Nässjö Korpen Motionsidrottsförbund vars handlingar sträcker sig från 1949 fram till 2000. Historien bakom fotografiet döljer sig sannolikt i någon av de 18 arkivkartonger som finns förvarade på Folkrörelsearkivet. Kanske kommer en hembygdsforskare eller historieintresserad student hitta just denna historia och lyfta fram den en dag? Kanske kommer Du göra det? Det finns många saker som är både gömda och glömda i arkiven – och gömt eller glömt? är också temat på Arkivens Dag för 2019. Missa inte det! Alltid andra lördagen i november.

/ Richard Fransson, arkivarie

Back to top