Kulturpromenad Jönköping – Arkiv Jönköpings län

OBS! Jönköpings läns folkrörelsearkiv har bytt namn till Arkiv Jönköpings län.
Vi jobbar fortfarande för att bevara länets föreningshistoria, men också för att bli en stödjande funktion åt alla arkiv i länet och för att bevara vårt läns företagshistoria.

Den här sidan är ännu under uppbyggnad. Om informationen du söker inte finns här får du gärna titta på vår tidigare hemsida: Jönköpings läns Folkrörelsearkiv.

Promenad – Start!

Tycker du om att röra på dig och samtidigt lära dig något om Jönköpings historia? Då föreslår vi att du provar vår interaktiva kulturpromenad runt norra delen av Munksjön. Promenaden bjuder på historiska nedslag kring Munksjön kombinerat med lösenordsjakt. Kräver mobiltelefon eller surfplatta med internetanslutning med antingen Android eller IOS.

Promenaden börjar vid Atollen och går därifrån vidare mot Spira och över Munksjöbron. På vägen kommer du ta del av små texter om Jönköpings historia. Du kommer även få ta del av en lösenordsledtrådar. Lösenorden behöver du för att komma vidare till nästa steg i promenaden. Lösenorden är ganska enkla och barnvänliga, men det krävs att man går till en viss plats för att få fram svaret. Tanken är att det ska finnas något för nästan alla åldrar på denna promenad!

För att komma till första steget följer du denna länk. Skriv ”Start” för att komma in på sidan. OBS. Alla lösenord som skrivs med bokstäver ska inledas med stor bokstav.

Fyra män håller upp en karta över Centrala Jönköping.
Text på baksida av fotografi: ”Lennart Nilforsen, Bertil Gustafsson, John Johansson och Ingmar Thorsén visar här hur Munksjön med omgivning kan se ut om 15 år. En del är konkreta planer. Annat är bara visioner. ”
April 1986. Smålands Folkblads bildarkiv, (Foto: Hannu Einarsson).
Back to top