Hem – Arkiv Jönköpings län

OBS! Jönköpings läns folkrörelsearkiv har bytt namn till Arkiv Jönköpings län.
Vi jobbar fortfarande för att bevara länets föreningshistoria, men också för att bli en stödjande funktion åt alla arkiv i länet och för att bevara vårt läns företagshistoria.

Den här sidan är ännu under uppbyggnad. Om informationen du söker inte finns här får du gärna titta på vår tidigare hemsida: Jönköpings läns Folkrörelsearkiv.

Nyheter

Evenemang

Arkiv Jönköpings län

Tidigare Jönköpings läns Folkrörelsearkiv. Läs mer om de Svenska folkrörelserna här.

Uppdrag
Arkiv Jönköpings län är en ideell förening som tillsammans med sina medlemmar tar hand om länets förenings- och företagshistoria. Vi ordnar och förtecknar föreningars och företags handlingar och gör dem forskningsbara för allmänheten, samt bevarar dem åt eftervärlden. I arkivhuset på Dag Hammarskjölds plats 1 tar vi emot besökare i den gemensamma forskarsalen.

Material
Vi har förenings- och företagsmaterial som protokoll, matriklar, räkenskaper, foton, och mycket mer!
Klicka här för mer information om vad vi har och inte har, eller sök i våra samlingar.

Vårdar, bevarar och tillgängliggör förenings- och företagsarkiv i Jönköpings län

Tillgänglighet

Accessible Icon Projects ikon

Om du har svårt att ta del av innehållet på Arkiv Jönköpings läns hemsida finns det i övre vänstra hörnet möjlighet att anpassa hemsidans utseende efter behov.

Annars är det också möjligt att beställa anpassning av texter till stor stil, ljud eller punktskrift genom en service som Region Jönköpings län erbjuder.

Kontakta Länsarkivet och ange vilken text det rör sig om, men tänk på att det kan ta lite tid att anpassa texter.

I Fokus

Öppettider

Tisdag-fredag
Kl. 10-16.00

Hör gärna av dig innan besök om du har några frågor eller vill titta på specifikt material. På så vis får vi möjlighet att förbereda detta.

Kontakta oss

    Vi har haft tekniska problem med kontaktformuläret. Om vi inte återkommer inom 2 vardagar, kontakta oss istället genom att skriva till info@jlfa.se.

    Back to top